Rätt skor för 2016

Något som alltid varit viktigt och som hänger kvar på skomodet även i år är satsningen skor som är bekväma men ändå ser bra ut. Snygga skor hjälper även till med självkänslan! 

Sommaren är redan här men det är inte försent för att klä sig i skor som är inne! I år är skor med söta och bohemiska knytband helrätt, likaså espandrillos, slip-in skor, färg, snygga pumps, sandaletter med grövre klack och skor med snörning är generellt det som syns tydligast på modekartan. Turligt nog är det ont om modeskor att köpa som försöker efterlikna de livsfarliga varianterna som ibland visas upp på catwalken. Vi ser istället klackar, sportiga sneakers, sandaler och mer nätta vardagsskor på fötterna som finns att köpa på bland annat Footmall. Det är alltså bekväma skor som dominerar och så ser det även ut för höst och vinter.

Träningsskor

Det kan vara knepigt att hitta skor att träna i, om man inte lär sig hur man ska tänka. Främst handlar det om att prova ordentligt med en lite tjockare strumpa, och att gärna köpa två par för att kvalitéten inte ska slitas ut snabbt. Tydliga trender är enligt Expressen skor med tunnare och mer flexibel sula, traditionella träningsskor och skor med tjockare sula. Prova ut vad som känns bäst!

Höj självförtroendet med rätt skor

Man ska ha skor som arbetar med en, inte tvärtom, läs mer. Klackar funkar bara om man känner sig bekväm i dem och kan gå utan att se ostabil ut. Rätt skor gör att du går rakare i ryggen vilken ger uttryck av och bidrar till ett bra självförtroende. Livscoachen guidar i Aftonbladet till bättre självförtroende:

– Jämför dig i stället med dig själv, men bli gärna inspirerad av andra! Men känn dig aldrig sämre än någon annan för att de råkar kunna någonting lite bättre. Med god självkänsla slipper du känna dig sämre eller bättre som person än någon annan.