Piercingtrenden här för att stanna

I alla tider har modet florerats av olika trender som avlöper varandra titt som tätt, men en trend verkar vara här för att stanna – att skaffa piercing.

”Från 90-talets grunge till exklusiv modetrend” läs mer här.

septum piercingSå lyder Svenska Dagbladets rubrik på artikeln från 2014 som hyllar piercingens återintågande på modemarknaden och i trenderna, och än idag håller trenden i sig. Om än på andra platser än den traditionella ögonbrynspiercingen som regerade tidigare och inte heller är det tal om den diskreta läppiercingen i mungipan. Det som gäller för år 2016 piercingtrend är utan tvivel att skaffa sig en septum piercing, eller näsring som man också kan kalla denna. Det är något som sköt iväg riktigt ordentligt i populäritet efter att stjärnor såsom Lady Gaga, Madonna och Rihanna på flera omslag och bilder syntes med denna typ av piercings. Det var dessa kvinnor som startade trenden och nu är septum piercingen också mer framträdande även i modetidningar och på catwalken, nu senast var det till exempel modehuset Givenchy som smyckade sina modeller med dessa i vintras, skriver svenska YLE.

Inte bara stort i USA och modevärlden

Trenden med denna sorts piercing är inte bara synlig i utlandet och i modeblaskorna, även våra svenska kändisar börjar haka på trenden. Och som vi alla vet kommer resten av modesverige att följa efter. Nu senaste kunde till exempel Expressen rapportera om hur Paradise hotel-profilen Saga Scott skaffat sig en sådan piercing vilket hon la upp bild på, på sin Instagram till sina följares förtjusning – så om du funderat på att pierca dig men inte kommit fram till vilken typ av piercing du vill ha: då är septum piercingen något att kasta en extra blick på denna sommar.