Packa rätt i sommar

Det är sommar och semestertider i Sverige just nu, många packar sina resväskor och ger sig iväg en vecka. Kanske till utlandet för garanterad sol och värme, andra till en camping eller kanske sommarstugan vid vattenbrynet. Men vad ska man egentligen packa med?

Herrkläder teckningAtt packa kanske är det absolut tråkigaste som finns i hela världen. Medan det roligaste som finns kanske är just det som packningen är nödvändig till, nämligen att resa. Ofta kan man känna att man packar för mycket eller för lite kläder, att man har glömt något eller att man tar med sig något tungt som man sedan verkligen inte har användning för på resan. Något som alltid är bra att ha är dock vissa artiklar mot skavsår, plåster och kanske en och annan produkt från fotexperten Footmender, det gör resan bra mycket bekvämare om inte annat. För semester och promenerande är oftast lika med ömma fötter.

I Metro finnes en del packningstips, för de som känner att de faktiskt vill optimera sitt packande. Bland annat är ett tips att rulla sina kläder i stället för vika dem, då blir de mindre skrynkliga samtidigt som de tar mindre plats. Sen kan det vara bra att packa kläder i påsar så att olika plaggsorter är för sig, det gör också så att det är lättare att sortera och hitta rätt när man sedan ”bor i sin resväska” som på en resa. Ett handfast råd är också att om man inte använder det hemma, så kommer man heller inte att använda det borta. Då är det bättre att välja kläder som i stället är vanliga hemmavid och som man således är bekväm med, samt som matchar med varandra.

arlanda terminal flygRes smart med bra tips i fickan

Om man vill få riktigt bra restips ska man givetvis titta in i resetidningen Vagabond och varför inte läsa några av deras praktiska listor. Vad för råd finns det att följa för att göra resan i sig skönare? Jo bland annat kan det vara bra att:

  • Kolla lokala högtider så att inte allt är stängt när du kommer fram
  • Adressmärk din väska inuti, så kanske den hittar tillbaka till dig om den kommer bort
  • Gör din eggen karta i Google Maps och märk ut butiker, sevärdheter och restauranger du vill besöka så missar du inget och lägger tid på det som är intressant för dig
  • Kolla upp allt med reseförsäkringen så att denna verkligen är giltig
  • Fota ditt pass med mobilen så besparar du dig mycket strul om det skulle försvinna på resan
  • Varför inte läsa en bok som utspelar sig i landet du ska besöka, för att komma i stämning och fånga atmosfären

Vilka är annars de viktigaste semesterprylarna för svenskarna? Det listas bland annat i en artikel i Svenska Dagbladet. Surfplattan är tydligen viktig, särskilt för att hålla barnen vid gott mod på bilresan. Andra saker som värdesätts är givetvis solkräm, solglasögon, badkläder, deodorant och tandborste. Ja helt enkelt basala saker som man gärna vill ha, både i vardagslivet och på semestern. Sedan är gärna sköna favvoplagg med i resväskan också, såklart.