Köp jeans av ekologiskt bomull

Alla jeansälskare därute kan passa på att göra en god gärning för miljön och köpa jeans som är gjorda av ekologiskt bomull. Ofta kostar faktiskt inte ekojeansen så mycket mer än de konventionella jeansen.

Vi har tidigare skrivit om att det finns vissa som är helt besatta av jeans och har hundratals par.

”I en annan artikel, denna gång från Dagens Nyheter, har man lyft fram Viktor Fredbäcks – som har runt 300 par jeans och därmed är en av världens främsta samlingar av plagget.” Läs mer.

Fler säljer ekologiska jeans

Det som dessa jeanssamlare kanske inte tänker på är att jeans och tillverkningen av dem, inte är så jättebra mot miljön. Det finns dock många ekologiska jeans och de blir allt fler, skriver Metro. De flesta av dessa jeans skiljer sig faktiskt inte så mycket i pris från konventionellt framställda jeans, vilket är bra för den som vill tänka på miljön men inte har en så stor plånbok. Det finns även de klädföretag som endast använder sig av ekologisk bomull i sina jeans. Ett exempel på ett sådant företag är Nudie, som redan för några år sedan bestämde sig för att endast göra denimkläder av ekologiska material. Företaget köper certifierat tyg från sina leverantörer. De har dock inte valt att skaffa en extern eko-märkning i övrigt för jeansen.

Jc slutat med ekojeans

Jc är ett annat företag som var tidiga ute med att erbjuda ekologiska jeans. De sålde ett tag Svanen-märkta jeans som var gjorda på ekologiskt bomull. Nu är de dock ett utav de företag som inte säljer några egna jeans alls som är gjorda av ekobomull.