Klocka: smycke och tidsvisare

Armbandsuret är lika mycket en tidsvisare som den är en snygg modeaccessoar eller rent av ett exklusivt smycke – och väljer du en klassisk modell som du sedan tar hand om på rätt sätt har du garanterat en tidlös klocka i årtionden framöver.

”Att signalera stil och framgång med ett trendriktigt märkesur i stället för att checka timmarna på mobildisplayen gäller i högsta grad för både män och kvinnor.” läs mer.

I Natobutiken kan den som tröttnat på sin klockas armband snabbt, smidigt och enkelt klicka hem ett armband i i form av natoband eller i läder och växla mellan. Likaså är bytet av själva armbandet en smart sak att göra om man vill hålla sig a jour med rådande mode, för idag är klockan nämligen lika mycket en tidsangivare som den är ett snyggt smycke. Och visst varierar trenderna om hur klockan ska se ut. Enligt Ali Hamakhan som driver klockaffär är det till exempel just nu inne med stilrena klockor med bara en urtavla utan ens en datumangivare, skriver nwt. Dock får klockan gärna ha inslag av färg, något man enkelt kan ordna med hjälp av just natoband som finns i en miljard olika färger nästintill. ´men vill man att klocka ska hålla får man se till att sköta om den ordentligt – och rent av ta med den då och då till urmakaren.

Så sköter du din klocka

Vill man att sin klocka ska hålla i årtionden eller rent av i århundraden gäller det först och främst att man investerar i ett ur i högkvalitet och undviker billighetskedjorna som också de säljer snygga, om än sämre, klockor. Fokusera därför på att köpa en klocka som både är snygg och tål mycket samt se till att ta hand om din klocka på rätt sätt – och det gör du genom att ta den till urmakaren. Hur en urmakare tar hand om klockan går att läsa mer om i en artikel i tidningen Café vilken du kommer till genom att klicka här.