Jeans då och nu

Ni som älskar jeans bör helt klart se den här dokumentären på SVT  “Jeans – älskat plagg med lång historia“. Den handlar om jeansens historia, som faktisk kan spåras ända tillbaka till 1500-talet, men som modemässigt slog igenom först på 1950-talet. Och det är ju något speciellt med just jeans, så historien bakom är inte bara intressant utan också fascinerande. Vad  var det egentligen som gjorde att just jeans blev ett så populärt plagg? Och hur är det möjligt att det nu, 65 år senare fortfarande är lika populärt? Kommer jeans någonsin att bli omodernt? Och vad blir det då för plagg som tar över?

Nu har vi också gått in i ett nytt år nyligen, år 2014. Och det är än så länge inte speciellt troligt att det händer något drastiskt på jeansfronten, utan det är någonting alla kommer att använda till och från precis som det varit. Men frågan är ju vilka designjeans man ska satsa på? Och vilka märkeskläder ska man matcha med? Det har vi kikat närmare på!

Jeanstrender 2014

  • Enkla jeans med dyrare märkeskläder. Att skapa kontraster är hett just nu, och det kan vara värt att inte köpa de dyraste av jeansen (bra kvalitet kan du få till ett bra pris ändå) utan istället lägga pengar på märkeskläder i form av koftor från Tiger of Sweden eller tröjor från Saint Tropez. Kolla exempelvis in på http://www.nobodesign.se/4-damklader-klader-designklader så hittar du mängder av tröjor och koftor som passar till enkla jeans för avslappnat snygg look.
  • Jeansjacka! Till våren är det jeansjacka och inget annat som gäller, gärna av ett finare märke men med en lite sliten känsla.
  • Ljust! Mörka jeans är inte alls rätt just nu, utan det är ljusa jeans som är de bästa.
  • Släpp tight. Självklart kan du ha ett par tighta jeans, men stirra inte dig blind på slim-fit bara för att det har varit trendigt de senaste åren. Vi går nu mot lite större, mer bekväma modeller, och “boyfriend-fit” är helt rätt att plocka hem.

Tänk också på att det i år handlar mycket om personlighet, så försök att vara unik i din stil och inte kopiera modeller eller vänner allt för mycket.