Få finare hy med bareMinerals

Finns det smink som kan både skydda och lugna huden? Ja, faktum är att mineralsmink innehåller ämnen som har massor av positiva effekter. Såhär använder man det på bästa sätt.

 

Att smink täpper till huden och förvärrar den är något utav en myt numera. Idag innehåller det varken giftiga ämnen eller fett som täpper till porerna och stänger igen huden. Faktum är att rätt sorts smink till och med kan ha positiva effekter på hudens kvalitet. Exempel på detta är mineralsmink från exempelvis BareMinerals. Mineralsmink är nämligen fritt från både kemikalier, konserveringsmedel och fetter som oljor eller vax, vilket låter huden andas. Dessutom innehåller det även zinkoxid som ger ett naturligt solskydd på upp till SPF 15. Handla bareMinerals kan man göra på Hudoteket eller på andra utvalda affärer inom hudvårdsbranschen. Mineralsminket är även bra på många andra sätt. Mineralerna gör det lätt att anpassa täckningsgrad och färg i ansiktet, då de ofta ger huden ett naturligt resultat som smälter in. Vidare är mineralsmink anti-inflammatoriskt, icke djurtestat och ljusreflekterande. Enligt en artikel på HD.se rekommenderar till och med vissa hudterapeuter sina patienter att använda mineraler för att det skyddar och lugnar huden.

 

Så sminkar man sig med mineralsmink

Det allra bästa för huden är att låta den andas så mycket som möjligt. Nedan följer några punkter man kan tänka på för att inte överanvända sminkmängden.

 

  • Nyansera istället för att täcka. Undvik tjocka lager foundation och fokusera istället på att neutralisera bort det du vill dölja. Neutralisera gör man enklast genom att använda rätt färgtoner i ansiktet. För att dölja rött bör man använda gul- eller gröntonade nyanser, och för att dölja blått fungerar rött som neutraliserande färg. Mer om hur nyansering fungerar kan man läsa hos Expressen.
  • Applicera lite i taget. När man lägger på mineralsmink bör man försiktigt knacka ut pudret i locket på sminkdosan, och därefter arbeta in pudret i en sminkborste av god kvalitet. Arbeta ut ett tunt lager med cirkulerande rörelser, och lägg till fler lager vid behov. Eftersom mineralsmink smälter in väldigt lätt i huden kan det även vara effektivt att enbart använda det på avgränsade områden i ansiktet.
  • Ha tålamod. Har man tidigare använd produkter med vax eller oljor kan huden chockeras av mineralsminket. Det tar alltid ett par veckor för huden att vänja sig så ge inte upp för tidigt, skriver Veckorevyn.