Armytrenden – en hållbar klädstil

Vill du investera i en ny jacka till våren och sommaren, men inte slösa pengar på en tillfällig trend som går ur modet till nästa säsong? Klädjättarnas massproduktion av nytt mode som hela tiden byts ut är ett stort hot mot en hållbar utveckling. De trender som håller i sig är både bra för plånboken och miljön.

Stark trend

Sedan flera år tillbaka har armytrenden stått stark och förutspås hålla sig så i många år till. Det bästa köpet för vår och sommar är helt klart en trendig bomberjacka. Detta plagg tar även vårens mode med storm och har inspirerats av kläder som militären använder och av det Amerikanska flygvapnets gamla jackor, läs mer om vårens trender. Samtidigt kan de senaste årens ökade intresse kring friluftsliv och relaterade aktiviteter ha påverkat den långvariga armytrenden. Vandring och trekking har exempelvis blivit extra populärt och där krävs hållbar klädsel som utmanar den moderna modeindustrins kvalitétstänk.

Grönt mode

Dagens miljömedvetenhet kan också ha smittat av sig på både modeindustri och konsumenter. Idag är det inte bara viktigt att se snygg ut utan också att värna om planeten vi bor på. Det syns alltså på modekartan att grönt, eller hållbart, på så vis är det nya svarta. Enligt en artikel i Svenska Dagbladet står klädindustrin inför stora utmaningar gällande brist på material och miljövänligt tänk. Dagens massproduktion och masskonsumtion av kläder håller på att gå över styr, men att sluta shoppa helt är inte en lösning som fungerar långsiktigt för den moderna människan. En lösning är att lägga mer vikt på kvalitetsplagg som håller år efter år och inte går ur tiden, vilket också är bra för din privata ekonomi.

Inte bara bomberjackan

Det bästa med armytrenden är att det inte bara är bomberjackan som ligger i fokus. Modet har varit på agendan i flera år och blir inte omodernt. Vill man investera i andra godbitar som hör stilen till så är ett hett tips att titta på praktiska kvalitetsprodukter som andra jackor, ryggsäckar, byxor och annan utrustning i naturfärger. För att lära dig mer om tyger och material, klicka här. Inte minst, stilen håller, plaggen håller och detta kan bidra till att det dras ner på shoppingen. Bra för modeintresserade som vill spara på både plånbok och miljö.